Baza de date personalizata

Daca afacerea nu isi gestioneaza clientii, atunci clientii va vor gestiona afacerea.

Baza de clienti este un instrument pentru dezvoltarea si mentinerea afacerii companiei. Cu siguranta acesta este unul dintre putinele instrumente cu adevarat functionale si eficiente pentru managementul afacerii.

Aceasta lista electronica de clienti nu este baza de clienti cum este des perceputa de companii.

De aici provine principala problema a afacerilor - se dovedeste ca 80% dintre companiile din Moldova nu isi gestioneaza clientii, si nici macar nu incearca. Are loc procesul invers - afacerea este condusa de clienti.

Incredibil? Dar asa este!

Adesea, clientii exprima managerilor conditiile de colaborare de care sunt interesati si, prin intermediul managerilor, obtin aceste conditii, reduceri si oportunitati, formand regulile jocului pe piata.

Astfel, se dovedeste ca cu afacerile companiei gestioneaza clientii si nu managerii sai de vanzari, sau top-managerii.

Aceasta situatie nu are nimic in comun cu centrarea pe client. Se pare ca coada controleaza cainele si nu invers.

Ce este de facut in astfel de situatie?

Clientii necesita studiati. Creati o baza de date personalizata. Acest lucru va va ajuta sa intelegeti ce si cand sa le oferiti.

O baza de date completa personalizata de clienti contine o cantitate mare de informatii pentru a ajuta managerul, iar lista electronica va permite sa vedeti doar numarul de clienti potentiali si informatiile generale de contact.

O baza de date personalizata este creata la cererea clientului si include, pe langa datele standard, si informatiile care prezinta interes pentru dvs.:

De exemplu, promovati ingrasamintele si aveti nevoie nu doar de o lista a producatorilor agricoli, ci si de informatii despre cantitatea de teren arabil, gradini si in ce este specializat producatorul. Aceste informatii va vor ajuta sa creati o oferta comerciala speciala pentru furnizarea de ingrasaminte, masini agricole sau servicii de depozit.

Sau, o firma de curatenie care promoveaza serviciul de spalare a fatadelor de sticla cauta clienti care lucreaza in astfel de cladiri. Puteti angaja o multime de oameni, puteti sa va plimbati prin oras, sa numarati cladirile cu fatade de sticla. Apoi cereti un manager sa afle cine lucreaza acolo, sa acceseze internetul si sa gaseasca datele de contact ale acestor companii, sa calculeze cati metri patrati de fatade apartin fiecarui birou si sa creeze o propunere comerciala pe baza datelor colectate.

Insa este mai usor sa contactati specialisti in domeniul lucrului cu datele cum este Kompass Moldova, si sa obtineti aceste date de la noi.

close

Мы рады помочь Вам

Lasa datele tale si te vom contacta!